trouble getting use/give commands to work

This is definitely something REALLY basic, but I only started learning this afternoon and I really can't figure this out. I want to be able to give one object to another. I've set both objects to be use/give-able and selected on the given object "give this to (other object)" with the action "handle objects individually", and selected the object I want to give it to, with a script to print a message about it. I've also selected on the receiving object "give (other object) to this", but when I play the game, I don't get any button options to give the first object, and when I type "give (object) to (object)" I don't get any reply at all? Pls help! Ive been having so far but somehow this has me really stumped!


Maybe the game has no update-itis? It doesn't update?

Can I see a screenshot?


Like it just isn't updating from my changes? I guess that could be, but I've reloaded the program a couple times so I'm not sure. Here are some pictures though if that helps

https://imgur.com/ASaM6Lr
https://imgur.com/l5JFnKl
https://imgur.com/Pvu10bL


I don't get any button options to give the first object

buttons/menus only appear automatically for verbs, not commands.

If you want the button to appear, you need to add it to the "Inventory verbs" list on the 'Object' tab.

I've also selected on the receiving object "give (other object) to this",

That's the problem. It's running this script instead of the other one. You only need to set up use/give on one of the objects. If you set it for both, it looks at the receiver's script first - which in your case is a script that does nothing.


Augh I thought for sure I'd started out with just one of the scripts and it hadn't worked then, but I guess not! Lmao so simple. Thank you!! Both for solving the problem and making sense of my word salad. This seems like a great community!


Log in to post a reply.

Support

Forums